Biografie

foto: Arjan Spannenburg

Na vele jaren in diverse orkesten klarinet te hebben gespeeld, begon Bastiaan Uijl in 2007 met zijn studie HaFa directie aan het Conservatorium van Amsterdam bij dirigent Jan Schut met als bijvakken klarinet, hoorn, zang en slagwerk. Na zijn bachelor examen behaalde hij zijn master’s degree bij Jan Cober aan het Conservatorium van Maastricht. Voor het symfonisch repertoire werd hij gecoached door dirigent Bas Pollard, en volgde masterclasses van o.a. Lucas Vis, Johan de Meij, Luc Vertommen en Jos van der Braak.

Als dirigent was hij ondermeer te gast bij het Musique Militaire Grand Ducale Luxemburg, het Noord-Hollands Kamerorkest, het NHJFO en het CREA orkest uit Amsterdam. Ook leidde hij een aantal muziektheaterproducties in opdracht van Kunst Centraal te Utrecht, werkte samen met Jong Excelsior in een volledige productie van de musical ‘The  Wizz’ in het Muziekgebouw aan het IJ, en voerde met Politie Harmonieorkest Hermandad de voorstelling ‘Peer Gynt’ uit.

Daarnaast organiseert Bastiaan eigen producties variërend van blazersensemble (onder de naam Groupe Dixx) tot symfonisch kamerorkest en werkte reeds samen met solisten als Laura Fygi (zang), Madieke Marjon (mezzosopraan), Erik Slik (tenor), Tobias Borsboom (piano), Lode Smeets (trombone), Kees van Lier en Cortijn Tonkes (acteurs).

Momenteel is Bastiaan vaste dirigent van het Studieorkest van muziekvereniging Crescendo uit Baarn en de muziekvereniging Sint Radboud te Schiedam. Tevens remplaceert Bastiaan als dirigent en repetitor bij diverse blaas- en symfonieorkesten.